Alerte
Facebook LinkedIn

Alertă ASF către consumatori privind rezultatele mystery de shopping pentru vânzarea de asigurări de Răspundere Civilă Auto (RCA) în mediul on-line

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în calitatea sa de autoritate competentă, de reglementare și supraveghere a operațiunilor derulate pe piața de asigurări din România, a desfășurat un nou exercițiu mystery shopping referitor la modalitatea de comercializare a polițelor RCA în mediul on-line. În acest sens, au fost vizate mai multe pagini de internet aparținând intermediarilor de asigurări care comercializează RCA.

Rezultatele acestui exercițiu arată că accesând paginile de internet ale diferiţilor intermediari în asigurari, sunt generate prețuri diferite pentru polița RCA oferită de aceeași societate de asigurare. În același timp, au fost identificate anomalii și în ceea ce privește încadrarea în clasa de asigurare bonus-malus, oferta de preț neţinând cont de acest criteriu.

Aducem în atenție tuturor consumatorilor că prețul poliței RCA ofertate de același asigurător la o anumită dată, pentru aceeași perioadă, pentru același asigurat şi acelaşi vehicul nu poate diferi, aceasta neputând fi comercializată la prețuri diferite. De asemenea, există obligația ca prețul polițelor RCA să aibă în vedere aplicarea sistemului bonus-malus. ASF pune la dispoziția consumatorilor informaţii despre acest sistem.

Recomandăm tuturor consumatorilor de produse de asigurare RCA verificarea clasei bonus-malus la achiziționarea unei polițe RCA şi a încadrării corecte în acea clasă.

Totodată, pentru verificarea primei de asigurare, recomandăm consultarea mai multor pagini de internet care asigură vânzarea on-line a polițelor RCA.

ATENŢIE - Preţul final achitat de dumneavoastră nu poate fi altul decât cel din oferta acceptată de dumneavoastră.

De asemenea, rugăm consumatorii ca în cazul în care sesizează nereguli, inclusiv diferențe majore de prime de asigurare, să ne sesizeze aceste aspecte la adresa de e-mail – Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

ASF vă stă la dispoziție pentru informații și clarificări la numărul gratuit de telefon TELVERDE 0800 825 627.